новини

Спортсмени Академії взяли участь у благодійному забігу — День 396: Київська десятка Незламності

28.03.2023 14:42

Марафон відбувся офлайн у Києві та онлайн по всьому світу, щоб зібрати кошти на пікап для 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, що наразі тримає оборону найгарячішої точки планети — міста-фортеці Бахмута.

Участь у забігу взяли військові Національної академії Національної гвардії України. Гвардійці подолали дистанцію у 10 км.

«Сьогоднішній забіг показав єдність тилу і фронту. Для мене, як викладача, важливо власним прикладом мотивувати курсантів займатися спортом та одночасно допомагати нашим захисникам. Мені приємно, що курсанти самостійно проявили ініціативу взяти участь у благодійному забігу. Отримали неймовірні враження та зробили гарну справу для військових», - розповів викладач кафедри фізичної підготовки та спорту Володимир Катихін.

Біговий старт зібрав понад 1100 бігунів. 869 учасників в офлайн-форматі та 250 бігунів, які обрали бігти онлайн.

«Сьогодні учасники Десятки пробігли свої дистанції для Перемоги. Ми бігли у Києві. Ще рік тому,  у цей час, наші Збройні cили тільки почали контрнаступ на позиції окупантів на Київщині. Саме завдяки їм такі заходи стали можливими у 2023, тому ми біжимо у серці нашої країни, щоб наші воїни отримали пікап для виконання бойових задач у гарячих точках. Нам пощастило, що з нами сьогодні бігли бійці  3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ , які повернулися на ротацію. Також до дистанції “Військова п’ятірка” доєдналися військові Національної гвардії України та інших підрозділів оборони України.  Це стало великою мотивацією для всіх організаторів та учасників. Надалі ми будемо продовжувати проведення бігових стартів задля підтримки наших захисників», —  зазначає організаторка Вікторія Веремієнко.

Кожен учасник заходу на фініші отримав пам’ятну медаль своєї дистанції.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ