новини

#UAразом: У НА НГУ пройшов легкоатлетичний пробіг

21.02.2022 16:42

На навчально-тренувальному комплексі Харківського національного університету внутрішніх справ «Динамо-Арена» відбувся легкоатлетичний пробіг на підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Він об’єднав понад тисячі курсантів, студентів і працівників Харківського національного університету внутрішніх справ, Національної академії Національної гвардії України та Національного університету цивільного захисту України. Захід пройшов в рамках проєкту «Україна єдина».

Захід розпочався виконанням Державного Гімну України і підняттям Державного Прапора України. Право його підняти було довірено кращим спортсменам військових закладів вищої освіти.

Учасників заходу привітав ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він зазначив, що сьогодні у легкоатлетичному пробігу беруть участь представники трьох закладів вищої освіти, підпорядковані Міністерству внутрішніх справ.

«Переконаний, що фізична підготовка, готовність до служби це – запорука вашого успіху, кар’єрних досягнень, – наголосив Валерій Сокуренко. – Сьогодні для України непростий час, і ми повинні показати усьому світу, що ми єдині, що ми не забули слова Присяги, яку склали на вірність Українському народові. І сьогоднішній легкоатлетичний пробіг лише підтверджує, що українці не пасують перед випробуваннями і труднощами. Служіть і навчайтеся так, щоб вас поважали люди та оберігав Господь Бог!».

Валерій Сокуренко побажав усім гарного настрою, натхнення й спортивного характеру.

Після урочистого відкриття усі спортсмени, об’єднавшись, подолали дистанцію 2000 метрів.

«Сьогодні ми всі об’єдналися щоб показати що ми єдині, що українці єдині, і що ми готові разом захищати нашу Україну», - зазначив курсант Матвій Мальцев.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ