новини

В Академії обговорили актуальні проблеми діяльності складових сектору безпеки і оборони України

30.03.2023 16:37

На базі Національної академії Національної гвардії України пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: «Актуальні проблеми діяльності складових сектору безпеки і оборони України в умовах особливих правових режимів: поточний стан та шляхи вирішення». Конференція відбулася у дистанційно-заочному форматі.

У заході взяли участь представники органів державної влади, військових частин, з’єднань, установ, закладів освіти, Збройних Сил та правоохоронних органів, ад’юнкти, аспіранти, молоді вчені, викладачі закладів вищої освіти.

Головною метою стало визначення пріоритетних напрямків наукових досліджень та апробація результатів проведених наукових досліджень у галузях службово-бойової діяльності Національної гвардії України, її розбудова та всебічне забезпечення, а також поглиблення наукової співпраці у галузі охорони правопорядку.

«Щорічно Академія Нацгвардії проводить зустріч науковців та практиків щодо обговорення важливих аспектів діяльності складових сектору безпеки і оборони України, зокрема службово-бойової діяльності Національної гвардії України. Досвід останніх 400 діб збройної боротьби всього українського народу проти агресії російської федерації, з 2014 року - у антитерористичній операції, а з 2018 року – у операції об’єднаних сил показав низку проблем, пов’язаних із захистом національних інтересів. Тому проведення сьогоднішнього наукового форуму є актуальним і доцільним в умовах виконання завдань за призначенням. Впевнений, що обговорення нагальних питань на нашому форумі, який представлений провідними вченими та практиками з різних закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств обороно-промислового комплексу та громадських організацій дозволить підвищити ефективність наукових досліджень та впровадити їх результати  у освітню діяльність та практичну діяльність сил безпеки і оборони України», - звернувся до учасників начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

В рамках конференції було проведено 4 секційні засідання. Так, обговорили актуальні  проблеми управління, оперативного застосування та забезпечення дій складових сектору безпеки і оборони України в умовах особливих правових режимів, сучасні погляди на тактику дії підрозділів ЗСУ (НГУ) за досвідом протистояння збройної агресії зі сторони російської федерації. Крім того, розглянули актуальні проблеми розвитку і удосконалення озброєння, військової і спеціальної техніки в Національній гвардії України та актуальні питання роботи з персоналом та стратегічної комунікації у діяльності складових сектору безпеки і оборони України.

Наприкінці заходу всім  учасникам були вручені сертифікати.

За результатами проведення конференції, збірники тез доповідей та програма конференції будуть розміщені на офіційному сайті Національної академії Національної гвардії України у розділі «Наукові форуми».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ