новини

В Академії вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2020 11:46

У Національній академії Національної гвардії та майдані Захисників України пройшли урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський зачитав прізвища військовослужбовців навчального закладу, які брали участь у бойових діях на території інших держав та у миротворчих операціях ООН.

«З 1992 року у міжнародних операціях взяли участь майже 40 тисяч українських військовослужбовців. Серед них є офіцери нашого навчального закладу, які захищали території інших держав й на даний момент знаходяться там. Трагічним для нас став момент, коли під час проведення спеціальної операції в місті Мітровічі, Косово загинув наш випускник старший лейтенант Ігор Кіналь. Бажаємо усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, добробуту в родинах, а усі ті, хто не повернувся завжди залишаться у нашій пам’яті», - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів до стели Героїв-випускників, які загинули у боях на території інших держав, а також віддали життя за збереження незалежності України в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ