новини

Важлива онлайн-зустріч нацгвардійців та міжнародних партнерів

28.06.2020 13:48

Представники Національної академії Національної гвардії України взяли участь в онлайн-зустрічі спільної робочої групи гвардійців та іноземних фахівців.

Група працює над впровадженням змін у систему підготовки курсантів, як майбутніх офіцерів. До складу спільної робочої групи увійшли нацгвардійці та група радників з питань доктрини та освіти (DEAG) й Об’єднана оперативно-тактична група Збройних сил Канади в Україні (UNIFIER). Під час первинної військової підготовки курсантів вже у серпні цього року планується впровадити пілотний проєкт первинної професійної підготовки.

Нагадаємо, що раніше іноземці презентували командуванню Академії проєкт щодо трансформації програми підготовки майбутніх офіцерів НГУ, після чого була створення робоча група. Міжнародні партнери проаналізували освітню систему Академії і розробили проєкт, метою якого є інтегрування принципів НАТО у навчання військовослужбовців. Проєкт розрахований не менше ніж на 5 років.

«Ми успішно працюємо з Академію, це навчальний заклад, який має широке коло можливостей та бажання покращувати професійний рівень підготовки офіцерів. Найголовнішим є те, що Академія, як в цілому і Національна гвардія, має основну ціль – привести професійну підготовку до стандартів НАТО», - зазначив радник НГУ від Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) майстер сержант Даніель Насереддін.

В свою чергу начальник кафедри тактики Академії полковник Євген Башкатов зазначив: «Академія готова до співпраці і прагне до розвитку, покращення навчального процесу. Ми вже почали впроваджувати процедури та принципи НАТО у навчальний процес Академії. Усі пропозиції, які ми сьогодні отримали щодо покращення системи підготовки офіцерів є пріоритетними для нас».

Здебільшого робоча група була зосереджена на корегуванні програми первинної професійної підготовки для курсантів, аби якомога ефективніше використовувати потужності навчального центру та виділений час. Слід зазначити, що зміни торкнуться лише незначної частини (приблизно 10%) існуючої програми. Зміни не вплинуть на фактичні тактичні дії та процедури виконання службово-бойових завдань, але будуть зосереджені на процесах планування та прийняття рішень.

Результатами зустрічі стало попереднє узгодження роботи проєкту щодо підготовки курсантів першого року навчання Академії Нацгвардії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ
Автор: Дмитро Одерій