новини

Викладачі Академії тестували новий зразок озброєння в навчальному центрі

21.02.2020 15:52

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України пройшло інструкторсько-методичне заняття з офіцерами вогневої кафедри. 

Його метою було вдосконалити знання стосовно нового зразка снайперської гвинтівки UAR-10 та підвищення методичних та практичних навичок під час роботи з нею.

Заняття проводилося в два етапи. Перший був теоретичним, а наступний – практичним.

Офіцери кафедри розглянули питання призначення, будови, бойових властивостей, комплекту постачання снайперських гвинтівок та їх прицілів. Вони детально ознайомилися з сіткою прицілів зброї, особливостями, специфікою обслуговування снайперських гвинтівок та обговорили вправи навчальних стрільб, які будуть проводитися з курсантами.

Під час практичної частини викладачі проводили перевірку бою гвинтівки та приводили її до нормального бою. Після чого кожен офіцер виконував вправу навчальних стрільб з UAR-10.

«Такі масштабні інструкторсько-методичні заняття ми проводимо щомісяця, і вони є важливими для викладачів кафедри, так як оновлюються зразки озброєння, з’являються нові методи навчання. Також кафедра поповнилася новими викладачами, які потребують методичних навичок та практики у проведенні занять. Заняття сприяють підвищенню професійної майстерності викладачів та обговоренню єдиної методики проведення занять по усім зразкам озброєння», - зазначив начальник вогневої кафедри полковник Петро Пістряк.

На заняття також запросили представників кафедр вогневої підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ.

Варто зазначити, що зразки нової гвинтівки прийшли на оснащення Академії цього року. Вона є на озброєнні у підрозділах спеціального призначення Національної гвардії України та використовується в Операції об’єднаних сил.

Довідка: Снайперська гвинтівка UR-10 — самозарядна (напівавтоматична) гвинтівка з поворотним затвором та автоматикою на основі відведення порохових газів виробництва ТОВ «Зброяр». Особливістю її конструкції є постійне з'єднання рукоятки взведення з рамою затвора. Це дозволяє як витягнути застряглий набій, так і здійснити ручне досилання. Хромований зсередини ствол виготовлений із нержавіючої сталі має гарантований ресурс до 7000 пострілів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ