новини

Випускники командно-штабного факультету активно готуються до складання державних іспитів

28.05.2020 14:28

В навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України курсанти-випускники командно-штабного факультету наполегливо готуються до здачі державних іспитів з основних предметів бойової підготовки.

Наразі у курсантів розпочалась фінальна сесія перед іспитами. Гвардійці вже склали залік з загальної тактики та вогневої підготовки.

Під час екзамену з тактики гвардійці в ролі командирів віддавали бойові накази, визначали задум, складали схеми опорних пунктів взводів.

«Орієнтуватися в нестандартній обстановці, знати тактику противника, організовувати боротьбу з засідками, а також вміти проявляти вольові якості та вміло приймати рішення – це впевнений крок до професійного самовдосконалення майбутніх офіцерів. І під час заліку всі гвардійці вміло справляються з усіма завданнями. Я впевнений, на державному іспити курсанти покажуть високі результати», - розповідає полковник Євгеній Башкатов.

Іспит з вогневої підготовки складався з двох етапів. Під час теоретичної частини курсанти складали заліки щодо заходів безпеки та умов виконання вправ. Під час практичного етапу,  курсанти виконали вправи зі стрілецької зброї, гранатомета та озброєння бойових машин.

«За час плідного навчання в Академії я отримав необхідні знання і навички для подальшої військової служби. Хвилювання перед державним іспитом звісно присутнє, але я готовий підтвердити та показати на іспиті готовність та бажання служити державі», - ділиться своїми думками відмінник навчання сержант Іван Кириленко.   

Вже наступного тижня у курсантів розпочнеться державна атестація, під час якої вони складуть комплексний екзамен та екзамен з фізичної підготовки.

Автор: курсант Іван Макортецький

Фото: курсант Костянтин Загоруйко