новини

Випускники Національної академії Національної гвардії України склали державні іспити

24.03.2023 13:29

Гвардійці складали комплексні екзамени за фахом та захистили кваліфікаційні роботи.

«З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, ми зустрілися з великою кількістю викликів у повсякденному житті. Також це торкнулося й нашого навчання, - розповідає курсант гуманітарного факультету Денис, - Ми розуміли, що цього року, як ніколи раніше, кожен з нас повинен підготуватися та скласти іспити якомога ліпше бо від цих знань залежить наше життя та життя особового складу».

Щодо комплексного екзамену, він для кожного факультету свій, відповідно до обраного фаху.

У курсантів командно-штабного факультету іспит охоплював теоретичну і практичну частини з тактико-спеціальної підготовки, тактики, військової топографії, військово-інженерної підготовки, військової розвідки та військового зв’язку.

Для курсантів гуманітарного факультету комплексний екзамен включав завдання з теорії і практики роботи з особовим складом, психологічного забезпечення службово-бойової діяльності НГУ, вогневої підготовки, тактики та тактичної підготовки військ.

Комплексний екзамен курсантів факультету логістики складався з питань, які стосувалися технічного забезпечення, організації та обслуговування автомобільної, автобронетанкової техніки. Курсанти розглядали питання стосовно керівних документів, порядку ведення обліку озброєння та боєприпасів у військових частинах НГУ. Також питання стосувалися організації діяльності служб тилу, а саме: продовольчої, речової, квартиро-експлуатаційної та служби забезпечення паливо-мастильними матеріалами.

Іспит з фізичної підготовки та методики фізичного виховання  містив підтягування на перекладині, біг на 100 метрів (10х10), крос на один кілометр, рукопашного бою, перевірку знань з методики фізичної підготовки та комплексно-силову вправу.

Також, після складання іспитів викладачі та офіцери Академії провели з випускниками додаткові заняття такі, як: вогнева підготовка, тактика та тактична підготовки військ.

«На сьогоднішніх випускників покладена велика місія – виконання службових обов’язків у найважчих умовах, в умовах війни. Випускники добре підготувалися не лише теоретично, а й практично. Результати екзамену показали, що курсанти готові виконувати свої обов’язки за призначенням», - зазначив начальник Академії НГУ генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Попереду на випускників чекає вручення погон – лейтенанта та випуск. Ну а далі, служба у військових частинах, боротьба за суверенітет України та звісно - перемога.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ