новини

Як курсанти вчаться працювати з бойовим модулем БМ-7«Парус»

31.01.2022 16:15

У вогневому комплексі Академії регулярно проходять практичні заняття з вогневої підготовки з курсантами усіх факультетів. Спочатку курсанти відпрацьовують теоретичні питання, вивчають тактико-технічні характеристики, призначення бойового модулю БМ-7 «Парус» і бронетранспортера БТР-4Е та їх матеріальну частину, а вже згодом переходять до відпрацювання практичної частини.

Нещодавно пройшло практичне заняття з курсантами другого року навчання факультету логістики. Заняття провів старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Ігор Атаманенко.  За шість години заняття курсанти переводили бойовий модуль БМ-7 «Парус» із похідного положення в бойове і навпаки, встановлювали та знімали озброєння бойового модулю, самостійно  споряджали стрічки боєприпасами, здійснювали заряджання та розряджання озброєння.

Крім того,  курсанти здійснювали підготовку системи управління вогнем та тренувалися у ролі оператора та командира при стрільбі з озброєння БТР-4Е.

«На другому році навчання курсанти вивчають теорію та відпрацьовують практичні завдання на тренажерах. Ми детально розглядаємо кожне питання і паралельно йде робота на динамічних тренажерах. Вже з третього року навчання за програмою вони проходять бойові стрільби у навчальному центрі Академії та на Башкирівському полігоні. Я впевнений, що сівши в БТР-4Е після цих занять, в них не виникатиме жодних труднощів з його водіння та експлуатації його озброєння», - зазначив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник Ігор Атаманенко.  

Курсант факультету логістики Євген Гошко зізнається, що саме практична складова є важливою та ефективною.

«Для мене, як для майбутнього офіцера, важливо отримувати нові знання та навички, а  особливо практичні. Сьогодні  я вперше керував динамічним тренажером БТР-4Е і можливості тренажерного комплексу мене вразили. Таке враження, що ти знаходишся у справжньому бронетранспортері та виконуєш завдання на полі бою», - зазначає курсант Євген Гошко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ