новини

Як військові ТРО вчились виконувати бойові завдання по пересіченій місцевості

13.04.2023 09:52

Починаючи з січня, викладачі Академії Нацгвардії проводять заняття з військовими ТРО на Слобожанському напрямку.

Так, нещодавно старший  викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки майор Максим Саморок та викладач кафедри тактики підполковник Віталій Федоренко провели заняття з тероборонівцями. Викладачі вчили військових виконанню завдань  в автономному режимі по пересіченій місцевості.

Військові ТРО відпрацьовували пересування в складі елементів бойових порядків, а саме: похідним, передбойовим та бойовим. Основна увага приділялася бойовим порядкам групи по пересіченій місцевості. Військовим довели порядок дій підрозділу під час руху та вчили подоланню відкритих ділянок місцевості різними способами (перехресть доріг, просік, ярів, річок) на шляху виконання завдання. 

«Ведення бою по пересіченій місцевості вимагає від бійців ретельної уваги та швидкого прийняття рішення командиром. Від цього залежить виконання завдання та життя особового складу, - розповідає майор Максим Саморок. – На даний час ми вчимо бійців, які вже мають реальний бойовий досвід і вони швидко засвоюють інформацію. У всіх висока мотивація і це відіграє колосальну роль. Адже, здатність бійця рішуче діяти залежить від його стимулу до навчання і дуже важливо, хто його навчає та передає бойовий досвід».   

Крім того, тероборонівці детально відпрацювали безпосередній момент зіткнення з ворогом та першочергові дії підрозділу,  а саме  перешикування з передбойового в бойовий порядок. Викладачі акцентували увагу на тактичних діях, починаючи від положення зброї та швидкого пониження свого силуету, фокусування цілі до постійного контролю місцевості на 360 градусів від маневрів ворога.

«Пересування підрозділу в складі елементів бойових порядків забезпечує контроль всіх секторів місцевості в момент зіткнення з ворогом та перешикування бойових груп для проведення наступальних дій та скритного маневру. Важливу роль на таких заняттях звісно відіграє командир, який керує під час бою цим підрозділом (тактичною групою), тому що його задум виконують (реалізовують) підлеглі. І коли підрозділ злагоджений, то бійці розуміють один одного під час ведення бою, а на це в деяких підрозділах потрібно багато часу. Сьогодні всі дії були злагоджені», – підсумував викладач Академії.

Після занять, викладачі разом з бійцями проаналізували усі дії, та визначили моменти, які потрібно вдосконалити.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ