новини

З офіцерами-магістрами провели бінарне заняття щодо особливостей охорони та оборони важливих об’єктів

21.02.2020 15:10

Важливу для кожного військовослужбовця інформацію, слухачі (магістри) першого року заочної форми навчання отримали під час бінарного заняття за темою: «Основи застосування полку Національної гвардії України щодо оборони важливих державних об’єктів, спеціальних вантажів». Заняття проводилося під керівництвом доцента кафедри оперативного мистецтва полковника запасу Андрія Чухлатого та за участю представників військових частин.

В рамках заняття викладачі акцентували увагу на ролі та місці формувань і підрозділів Національної гвардії України під час їх участі в низці заходів військового характеру. До останніх належить: оборона важливих державних об’єктів, спеціальних вантажів, порядок організації планування, підготовки штабу військової частини щодо виконання завдань з управління підпорядкованими підрозділами в умовах ускладнення обстановки, здійснення контролю за ходом підготовки до виконання завдання та надання допомоги.

Під час викладення навчального матеріалу офіцери, залучені до заняття звертали увагу слухачів на особливості виконання завдань з урахуванням набутого досвіду.

«Бінарне заняття, проведене в рамках навчальної дисципліни тактика Національної гвардії України було спрямоване на результат, який ми успішно досягнули, - зазначив Андрій Чухлатий. – Після завершення заняття, офіцери різних ланок військового управління отримали єдине розуміння  правових основ та порядку застосування полку Національної гвардії України щодо оборони важливих державних об’єктів, спеціальних вантажів, способів дій підпорядкованих підрозділів, створення елементів бойового порядку та стабілізації обстановки навколо об’єкту. Переконаний, що почуте надало їм необхідну інформацію та збагатило корисним для військової служби досвідом».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ