новини

Курсанти вдосконалюють навички з мінної безпеки

16.10.2024 15:30

З курсантами командно-штабного факультету Національної академії НГУ пройшло заняття з військово-інженерної підготовки.

Провів заняття викладач військово-інженерної підготовки кафедри тактики підполковник Ігор Скакалін.

Заняття стосувалося мінної безпеки. Протягом заняття курсанти відпрацьовували практичні дії щодо пошуку різноманітних видів «розтяжок», дії підрозділу у разі виявлення вибухо-небезпечних предметів та пророблювали прохід на замінованій ділянці місцевості для організації евакуації пораненого.

«Як показала практика ведення бойових дій, найбільша кількість поранених та, на жаль, загиблих виникає внаслідок використання противником авіаційних (артилерійських) боєприпасів та мінно-вибухових загороджень. Під час практичного заняття якраз і були відпрацьовані основні питання з мінної безпеки», - зазначив підполковник Ігор Скакалін.

Кожен курсант особисто виконував завдання з пошуку, знешкодження та знищення інженерних боєприпасів.

«Впевнений, що отримані навички допоможуть нам, як майбутнім офіцерам під час виконання бойових завдань зорієнтуватися на місцевості, оцінити обстановку та вірно прийняти рішення. А головне, що усе це надасть можливість зменшити втрати нашого підлеглого особового складу під час дій на мінно-небезпечних ділянках місцевості», - прокоментував старший сержант Тарас Рукавець.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ